Vízhordó ballonos ásványvíz – 19 liter

3.134 Ft

A Vízhordó ballonos ásványvíz a hazai ásványvíz piac kiváló minőségű ásványvize, amely korlátozás nélkül fogyasztható! Víznyerőhely: Csillaghegy, Északi kút. Tartósítószert és adalék anyagokat nem tartalmaz. Az összes oldott anyag tartalmuk 645-900 mg/l között ingadozik. A Vízhordó ballonos ásványvíz mérsékelt ásványi anyag tartalma miatt korlátlanul fogyasztható. Kalcium és magnézium összetevői gondoskodnak a szervezet sóháztartásának egyensúlyáról. Az átlagosnál alacsonyabb nátrium tartalma miatt magas vérnyomásúak is rendszeresen fogyaszthatják.

  • Összes oldott ásványi anyag tartalma: 740 mg/l
  • Nátrium: 10,4 mg/l
  • Kalcium: 100 mg/l
  • Magnézium: 41,3 mg/l
  • Klorid: 8 mg/l
  • Hidrogén karbonát: 451 mg/l
  • Fluorid: 0,46 mg/l
  • Szulfát: 70 mg/l
  • Hidrogénkarbonát: 451 mg/l

A víz ára a ballon árát nem tartalmazza .

Ballonos víz vásárlása esetén csere-ballon szükséges, ennek hiányában ballon-betéti díjat számolunk fel, amely 3.000,- Ft + áfa / ballon.

Leírás

A Vízhordó ballonos ásványvíz a hazai ásványvíz piac kiváló minőségű ásványvize, amely korlátozás nélkül fogyasztható! Víznyerőhely: Csillaghegy, Északi kút.

“A csillaghegyi fürdő és ásványvíz története elválaszthatatlan egymástól. A csillaghegyi források vizét régi írások és mondák tanúsága szerint valószínűleg már az ősember is kedvelte, hiszen nyomaik megtalálhatók a szomszédos hegyekben. A rómaiak a csillaghegyi forrás vizét bevezették a mai Óbuda helyére is. A források vizét malom hajtására is használták, majd 1900-tól erre épült a strandfürdő. A forrásvizet Csillaghegyi Ásványvíz néven palackozták és palackozzák ma is.

A Csillaghegyi forrásvíz első címkéjének védjegyét 1904-ben jegyezték be, ez tehát a forrásvíz első kereskedelmi forgalomba hozatalának időpontja. Néhány év elteltével már három részvénytársaság forgalmazta a források vizét. Feltehetően termálvíz után kutatva, került sor három új kút fúrására, melyek eredményeként 110, 137, illetve 500 méteres mélységből tört fel a víz.

A Péter villa alagsorában 1928-ban létesített üzem termelését báró Kohner és Kaszab Emil fejlesztette. 1934-ben a Kőbányai Polgári Serfőző vette át a csillaghegyi üzemet és a sörrel együtt terítette az ásványvizet is. A II. világháborút követően, az államosítás idején azonban már csak jogilag létezett az üzem. A palackozást a Budapest Gyógyfürdői Zrt. élesztette újjá. A jelenlegi üzem évi 150.000 db ballont tölt meg.

A csillaghegyi vizek hőmérséklete 20-23 oC, az összes oldott anyag tartalmuk 645-900 mg/l között ingadozik. Mérsékelt ásványianyag tartalma miatt korlátlanul fogyasztható. Kalcium és magnézium összetevői gondoskodnak a szervezet sóháztartásának egyensúlyáról. Az átlagosnál alacsonyabb nátrium tartalma miatt magas vérnyomásúak is rendszeresen fogyaszthatják. Tartósítószert és adalék anyagokat nem tartalmaz.”
(forrás: https://www.budapestgyogyfurdoi.hu/)

Scroll to Top
Call Now Button